Direktlänk till inlägg 30 september 2022

Vi fick ta mig tudsan bord på AFRIKAS bästa restauranG!!

Av Anna - 30 september 2022 10:16

I ett tidigare inlägg frågade jag om jag hade en vän som kunde fixa in oss på Afrikas bästa restaurang?  Jag kan meddela att hon heter Linda - och går nu under namnet: Världens bästa, underbaraste, snällaste Linda! Jag fullkomligt älskar henne! ... och ja, det är Linda som jag numera delar lägenhet med, så säg inget till henne, för då kanske hon blir kaxig.


Jag inser att bilderna inte kommer att komma i ordning, ingen alls faktiskt, men jag ber er ha förståelse, det krånglar lite för mig! Detta innebär att min berättelase om "he fledgeling" även den kommer i oordning, men ha förtröstan, den är värd att njutas av!


Denna mannen skulle jag vilja ta med mig hem btw! 


Det var en av de bästa upplevelserna i mitt liv, och det menar jag!



Restaurangen är belägen i en gammal kakfabrik, där betongen klätts in med trädetaljer, lamporna som hängde ner från det höga taket spred ett dovt, men varmt och välkomnande lite mystiskt sken. Köket var öppet, och man kunde se hur kockarna och deras lärlingar förberedde inför kvällen. De utstrålade glädje, och jag kände direkt att här kommer jag att trivas!


När vi frusna och lite gaggiga klev in genom dörren möttes vi av vår servitör som tog oss till bordet.

Alla de andra som arbetade där stämde upp i ett, för oss, förbluffande, Tjohej, fast på afrikaans. Förbluffad och överraskad utstötte även jag ett litet "Tjohej" och tog ett skutt!


En femrätters avsmakningsmeny med tillhörande vinpaket väntade, och förväntningarna var enorma! Jag försökte hålla dem nere för att inte bli besviken, men det hade jag inte behövt, för jäklars vilka smakexplosioner jag hade framför mig!


Denna mannen skulle jag vilja ta med mig hem btw! 


Det började med en tuna tataki som serverade med en ganska söt äpplecider. Detta då den lätthalstrade tonfisken serverade med...något iodentiferabart till som det var ganska mycket sting och syrlighet i. En forma av krämig curryemulsion, smörstekta babymorötter, picklad rödlök och ett litet kex på toppen gjorde denna första rätt fulländad!


Meny och bilder på alla rätter kommer såklart allteftersom!


Förresten, det var inte första rätten, vi fick "fatbread" när vi kom (specialite härifrån) tillsammans med en kräm som smakade kalles kaviar, det enda jag inte gillade på denna meny. Brödet däremot kallas inte fatbread utan anledning, så det åts med god aptit!



En biff tartar följde sedan, en favorit hos mig som jag äter så ofta jag har möjlighet. Har här i Kapstaden faktiskt hittat en ny favorit som är tonfisktartar som smälter i munnen. Biffen här serverade på ett mer asiatiskt vis, och biffen med tillbehör serverades var för sig så man kunde fylla ett salladsblad med de ingridienser man önskade, lite som en salladsbåt, eller taco, om man så ill. Något mildare smaker än tidigare rätt, så en medelfyllig chardonnay sköljdes denna anrättning ner med!



Dumbling med oxsvans följde därefter, och allteftersom fler gäster droppade in avstannade allt för att önska dem välkomna med ett glatt "tjohej" vilket jag såklart stämde in i. Mina kamrater var lite mer blygsamma, men jag njöt till fullo av att hojta lite med munnen full av smaker! Trodde inte en simpel oxsvans kunde smaka så mycket, men jäklar! (Jag vet, alldeles för få adjektiv för att beskriva allt ag upplevde denna kväll,  men i ärlighetens namn så kan jag inte beskriva det, för jag finner inte orden).


En fläskmage serverades därefter som fjärde rätt, om man nu ska göra en direkt översättning. Låter kanske inte så trevligt, men det var det! Serverades i en buljong med butternutpumpa och kokos, inget jag någonsin skulle ha beställt, men satan i gatan vad gott det var! Fläsket hade bräserat länge och föll isär så fort man rörde vid det...jag kände sorg, för snart skulle detta smakäventyr vara över, och jag visste att jag kommer förmodligen aldrig mer att få uppleva en sådan här meny! Hemma skulle jag aldrig ha råd att gå på en sådan här restaurang!


Desserten kom, och jag låter videorna tala för sig själva.

  
 
 
 


Som avslutning får ni en bildkavalkad på...mat! Ni förstår, vi äter väldigt mycket ute, detta då det är otroligt billigt om man jämför med hemma, och är det skräpmat man vill ha, (hamburgare och pommes t ex) så är det billigare än att laga eget. I butiken på bottenvåningen där vi bor köper vi denna rätt för ca 20sek. På morgonen går jag ner och köper äggröra för närmare fem kronor, och då blir jag mätt på det. Inte konstigt att kläderna krymper.


Här vet jag inte vad jag lagt in för film, förmodligen helt irrelevant i sammanhanget.
  
 
  
   

Ännu en restaurang av högsta kvalite! Åt en bitt tartar till förrätt, en perfekt stekt struts till huvudrätt och avslutade med lite kaffe...med en ytterst liten skvätt hasselnötslikör i. 

                  

                             Min första bläckfiskburgare någonstans på en av våra roadtrips....förvånansvärt god! Något de kan här nese så är det skaldjur, ingenting är segt, utan nästan allt jag ötit faller isär och smakar ljuvligt!   

Ett flatbread med kyckling på matmarknaden inte långt fr¨ån där vi bor

 

Igår fm klättrade vi upp till toppen av Lions head för en "bubbel och baguettefrukost". Tror aldrig den "vandringen" varit tillåten i Sverige utan säkerhetlinor och annat. Inte konstigt att det är många människor som avlider av att de faller ner för kanten både på Loins Head och Table mountan som vi tänkte bsestiga nästa veka när träningvärken lagt sig lite. 

 

Måste nämna att Project Playground dit vi var inbjudna igår, är lite som ett fritids för oss i Sverige, eller "huset2 i Åmål. De anordnat "after schoolactivities" för barn för att föröska få dem något att sysselsätta sig med, till stor del för att försöka få dem att inte hamna i gängkriminalitet. 


Drt är även dit jag och martina ska nästa vecka och hålla lite basla HLR, vi har fått låna dockor från universitet här, samt lite kort om vad de gör om ett barn svimmar, sätter i halsen, får feber/förkylning och andra vardagliga ting. I dagens läge springer de ut till vakten som i sin tur ringer ambulans. 

   

Igår avr vi bjudna till 2Project Playground" där vår kompis Linda gör sin praktik. De firade "Heritage day" genom att barnen bjöd på sång och dans. En underbar upplevelse, jag grät, och rös flera ggr. Jag hade gåshud på både armar och ben. Inga bilder på barnen, men dock på lite av omgivningarna, som att denhar en dalahäst på flanken av bollplanket! 


I alla fall, jag gick till frisören för att få ordning på rufset inför denna speciella kväll. Titta och nut, för såhär sockersöt och samtidigt tantig ser ni mig aldrig igen!


 

En rumpbild från "vandringen"

En till! Vaar våra rumpor inte fasta från början, så blev det ifrå. 


Visste ni att en kvinnas rumpa "faller" 15cm under en livstid? Det trot jag vi har förhindrat på oss nu. 

       

Till staddelen ni ser nedanför kommer vi att flytta på söndag. Det känns otroligt skönt då vi där komemr att kunna gå ut och promenera på egen hand, och vi behöver itne avra rädda hela tiden för att gå utanför dörren. Fortfarande gäller det att vi är försiktiga såklart, och håller oss inne efter mörkrets inbrott, emn åh, det ska bli så skönt!!!

             


Ni kanske tror att vi bara roar, men så är inte fallet. Måndag- fredan mellan 8-17 ca sitter jag och Martina och kämpar med vår uppsats, sedan roar vi oss på helgerna. Vi går på någon föreläsning som lärarna här rekommenderar oss att avra md på och vi är med dem uppe i bergen på diverse äventyr! Föreläsnngen nedan är en av de bätre jag varit på, och då menar jag under min livstid. Härifrån kommer jag ta med mig mycket hem till Sverige, och berätta om för mina kollegor, för denna var bra, rikgit bra!

Förra helgen hyrde vi bil igen, och åke längs västkusten. Mr Lloyd hade rekommenderat ett ställe där vi skulle äta, det slutade med att vi både åt och "glampade" mitt ute i skogen. Fasen var rädd jag var, men det gick bra, trots mörker, kyla och amssor av okända ljud!


           

Klart mitt nya favoritdjur!



Detta är en frosen lemoncurd täckt i italiens maräng.  Jag säger inget mer. 

     

Vi bodde även en antt på en farm som odlade alla möjliga citrusfrukter, fy satan säger jag vad gott, jag menar, trevliga omgivningarna var! 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 23 september 2022 08:37

Vi har återigen varti ute på äventyr!   Vi jobbar med uppsatsen underveckorna, och njuter på helgerna då vår kompis som jobbar vardagskvällar är ledig och kan hänga med på äventyr! Jag har mina psykbryt, jag upplever det som troligt tufft att jag...

Av Anna - 15 september 2022 20:48

Det är bra för mig att återigen vara på resande fot. Jag har fått mig några rejäla käftsmällar under dessa veckor vi varit här, och som jag behövde dem. Jag hade glömt bort alla de människor som inte har rent vatten, mat för dagen, eller ett hem att ...

Av Anna - 11 september 2022 21:39

En sorgens dag i Sydafrika. Utslagna ur Rugby-VM av Irland. Idag spelas alla finaler, och det är kaos i staden då alla matcher spelas på Cape Town Arena. Idag har vi mestadels varit hemma då det tar lång tid att ta sig runt pga all trafik då vi bor i...

Av Anna - 3 september 2022 09:21

Vi är här!   I skrivandets stund har jag varit uppe i lite drygt en timme efter att ha vridit mig  sängen länge för att inte väcka de andra för tidigt. Tror kanske det är bra att det är jag som har eget rum, och de andra delar...de uppgav igår at...

Av Anna - 31 augusti 2022 20:08

Imorgon bär det äntligen av. Jag har varit ledig från jobbet sedan i onsdags och klättrar på väggarna...jag tror att enbart andra Pinkare (slå upp ordet, ni okunniga som inte vet betydelsen;)) kan förstå hur denna pandemi har tärt på mig! Jag trodde ...

Ovido - Quiz & Flashcards